Hae tästä blogista

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Kisa paikallismainostajista kiristyy

Niin, otsikon mukaisesti on olemassa kilpailevia medioita, jotka ovat kiinnostuneet pientenkin mainostajien asiakkuuksista. Vihdoin! Ei tarvittu kun vuosia kestävä talouskierre ja ahdinko, joka ajaa hakemaan uusia rahapuroja isompien vakiomainostajien kassasäkkien nyörien tiukettua.

Toisten kurimuksesta syntyy aina jotain positiivista toisaalla, tasapainonhan on säilyttävä. Digitaalisessa myllerryksessä mainostajien hupenevat rahat jakautuvat laajemmalle eksyen enenvissä määrin ja kiihtyvällä tahdilla ulkomaisten nettimogulien haaviin. Google- ja Facebook jakavat jo melkoisen osan isompien mainostajien rahoista puhumattakaan pienempien yritysten mainosbudjettiosuuksista. Olisi mukava tietää, kuinka suuri osuus Suomen PK-yrityksistä sekä yksityisyrittäjistä satsaa koko markkinointibudjettinsa nettiin. Niitä on kuitenkin jo todella paljon ja rahaa sillä saralla liikkuu huomattavia määriä - pienistä puroista jne.

Pienen yrityksen ja yrittäjän näkövinkkelistä erityisesti MTV3:n uusi joustava toimintamalli paikallismainonnassa on erittäin tervetullut. Maikkarin Ilmoituskoneella on mahdollista työstää yksinkertaisia animaatioita 1-2:lla kuvalla ja tekstiriveillä. Sopivaan mittaan puristettu, napakka mainos saadaan sitten pyörimään MTV3-kanavalle halutulla ajomäärällä. Tuotannosta ei tule kuva- ja tekstisuunnittelun lisäksi muita kuluja asiakkaalle.

Nyt kynnys matalalla ja karmit leveällä televisiomainonnan testaamiseksi. Ei TV tietenkään autuaaksi yksinään ketään tee, mutta yrityksen tunnettuutta on nyt mahdollista lisätä hieman entistä tehokkaammin ja järkevillä kuluilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti