Hae tästä blogista

torstai 27. kesäkuuta 2013

Nettinäkyvyys kuntoon, eikös juu?

Yrittäjille soittelevia ja sähköpostittavia nettisivukauppiaita sekä verkkopalvelutarjoajia tuntuu riittävän loputtomiin. Isot media- ja tietopalveluyhtiöt haluavat osansa jatkuvassa kasvussa olevasta nettihuumasta muiden ansaintamallien takkuessa. Yhtälailla samoilla apajilla ovat itsensä työllistäneet, koodikielen ennen puhetta oppineet tulevaisuuden lupaukset. Mahtavaa on toki jo se, että yrittäminen koetaan todelliseksi vaihtoehdoksi itsensä elättämiseen eikä työtä pelätä. Näistä pienistä pajoistahan niitä menestysyrityksiäkin on mahdollista syntyä.

Tarjolla on siis hienosti paketoituja avaimet käteen -ratkaisuja, joissa mainoksen mukaan pelkkä puhelisoitto riittää netin haltuunottoon tai tee-se-itse -sovelluksia, joilla lapsikin tekee näyttävät kotisivut.

Periaate on todella kannatettava: tarjotaan yrittäjän arkea helpottavia palveluita. Peukut sille, muttamutta. Hieman pidemmälle asiaa ajatellessa, en ole lainkaan vakuuttunut edes siitä, että yrittäminen vielä muuttuisi näillä konsteilla yhtään helpommaksi saatikka tuottavammaksi. Kasvavaa myyntiä ja parempaa katettahan yrittäjätkin halajavat. Suurin kompastuskivi on mielestäni se, että missään vaiheessa en ole havainnut yhdenkään palveluntarjoajan kysyvän mitä yritys haluaa saavuttaa tai tavoittelee uudella välineellä. Tai sitä, miten se istuu nykyiseen toimintaan ja tukee olemassa olevaa markkinointia. Mitä hyötyä tästä palvelusta yritykselle oikeasti on?

Yrityksen löydettävyys ja sijaintitiedot netissä saadaan hoidettua ihan loistavasti esim. yksinkertaisilla Googlen ilmaispalveluilla. Maksulliset "Me korostamme näkyvyyttäsi"-tarjoukset voivat hyvällä tuurilla tuoda joitain prosentinosia lisää laskennallista näkyvyyttä. Tässä kohtaa pitää taas esittää kysymys, että saadaanko lisänäkyvyyttä siellä, missä asiakkaat ovat? Todennäköisesti ei.

Tärkeää on olla esillä Googlessa ja tämän sijaintipalvelussa sekä omilla kotisivuilla kertoen omista palveluista. Kaiken A ja O on korostaa asiakkaalle tarjolla olevaa hyötyä.

Sisältö on tässäkin ratkaisevassa roolissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti